Beauty Gives Back

Kosmetik- och hygienföretagen (KoHF) är en branschorganisation som genererar trygghet och vägleder medlemmar inom kosmetik- och hygienindustrin. De driver flera värdefulla projekt inom organisationen, däribland branschgalan Swedish Beauty Awards och det humanitära programmet Look Good Feel Better. År 2019 var startskottet för organisationens initiativ Beauty Gives Back, som omfattas av flera insatser till förmån för Look Good Feel Better.

Varje år drabbas närmare 30 000 kvinnor i cancer
Look Good Feel Better startades 2003 och erbjuder kostnadsfria kurser inom hudvård och makeup till kvinnor som behandlas för cancer. Genom programmet kan KoHF och dess medlemmar, volontärer och sponsorer möta närmare 2 000 kvinnor varje år och bidra till deras välbefinnande.

Insatser under temat Beauty Gives Back
Temat för Swedish Beauty Awards 2019 var Beauty Gives Back och det har präglat insatserna som utförts under året som gått. 

– Swedish Beauty Awards är långt mer än en skönhetsgala, vi är en del av någonting större och skönhetsindustrin ger tillbaka genom Beauty Gives Back. Vi startade förra årets gala med att inte dela ut någon goodiebag. Istället skänktes både produkter och intäkter från utförsäljningar till Look Good Feel Better, säger Anneli Håkansson, projektledare Look Good Feel Better samt Swedish Beauty Awards.

Under 2019 arrangerade KoHF totalt fem utförsäljningar av produkter som har skänkts från medlemsföretag och sponsorer, till förmån för Look Good Feel Better. Utförsäljningarna har genomförts med ett stort engagemang från volontärerna och varit både välbesökta och lyckade. Av många pallar och gallervagnar med produkter finns endast ett fåtal produkter kvar.

– Tillsammans gör vi skillnad för kvinnor i Sverige på riktigt, avslutar Anneli.

Beauty Gives Back har bland annat bidragit till; 

  • Att vi kan förse fler kvinnor som behandlas för cancer med skönhetsprodukter

  • Att vi tillsammans har lyckats starta upp programmet på tre nya sjukhus och försett dem med material till kurserna

  • Att fler necessärer kan köpas in till kvinnor som behandlas för cancer

  • Att vi kunnat genomföra en nystart i Uppsala i en ny sjukhusbyggnad

  • Att vi kan utbilda sjukhuspersonal i form av personalkurser

  • Att vi kan bjuda våra volontärer på en heldagskick-off med aktiviteter, föreläsningar och social samvaro samt en goodiebag

    Om Kosmetik- och hygienföretagen
    Kosmetik- och hygienföretagen är en branschorganisation för företag som importerar, tillverkar eller marknadsför kemisk-tekniska konsumentprodukter som kosmetik och hygienprodukter, tvättmedel och rengöringsmedel. En av organisationens målsättningar är att öka omvärldens kunskap om den kemisk-tekniska branschen samt ligga steget före i hälso- och miljöfrågor. 

Om Swedish Beauty Awards

Swedish Beauty Awards är Sveriges största och mest prestigefyllda tillställning för skönhet och kosmetik. Varje år i april följer hela skönhetsbranschen, som omsätter drygt 20 miljarder kronor bara i Sverige, de svenska nomineringarna av det senaste årets produkter.

Föregående
Föregående

Swedish Beauty Awards vinnarvecka startade måndagen den 20 april!

Nästa
Nästa

Kosmetik- och hygienföretagen presenterar vinnarna i Swedish Beauty Awards 2019!