Bonnier News i samarbete med Swedish Beauty Awards

Lifestylegruppen Bonnier News är samarbetspartner till Swedish beauty Awards. Vi har pratat med Jonna Bergh, Chefredaktör Damernas Värld, om vikten av att skydda kropp och hud inför stundande sommar – då varmare väder tenderar att locka ut våra soltörstande ansikten i ljuset. Jonna delar med sig av sina tips för att skydda sig mot solens strålar och produkter hon inte kan vara utan en solig dag!

Hej Jonna, berätta kort om dig själv?
Jag fyller 47 år i november och arbetar som chefredaktör för Damernas Värld och STYLEBY. Jag har ljus hy och får lätt pigmentfläckar av solen som jag hela tiden kämpar mot under sommaren.  

Vilket är det bästa solskyddet enligt dig?
Jag använder själv Dry Touch Sun Care Cream SPF 50+ från Clarins för ansiktet. Jag måste även nämna parasollet, jag ligger väldigt sällan i solen utan håller mig i skuggan om det går. 

Vad utmärker en bra solskyddsprodukt?
Jag får lätt pigmentfläckar på kinderna och jag upplever att en tjockare kräm motverkar detta mer än till exempel en spray. Jag tycker inte om vita ränder så produkten måste sjunka in snabbt och bra. Sedan är även doften viktig tycker jag. Viktigast för mig är dock att det är SPF 50. På kroppen använder jag gärna solskydd i form av spray, till exempel Ambre Solaire Sensitive Advanced Face Protection Mist SPF 50 från Garnier.

Vad kan du inte vara utan en solig dag?
Jag älskar ansiktsspray, och det blir att införskaffa en ny Hydra Life fresh reviver sorbet water mist från Dior nu. Jag knäckte en förra sommaren och behöver en ny. Så svalkande och lyxig!

Vilken är din bästa produkt i strandväskan?
Utöver de produkter jag redan nämnt har jag med Essential Leave-in Conditioner med UV-skydd från Noir för håret.

Varierar din hudvårdsrutin beroende på säsong?
Ja, absolut, jag blir mycket mindre rigid på somrarna då jag ofta nöjer mig med bara det viktigaste plus solskydd. Däremot gör jag inpackningar för håret mer frekvent under sommartid – detta för att ge fukt då mitt hår blir torrare av bad och sol. Jag använder knappt något smink alls på sommaren

Tack för att du delar med dig av värdefulla tips Jonna!

Om Swedish Beauty Awards

Swedish Beauty Awards är Sveriges största och mest prestigefyllda tillställning för skönhet och kosmetik. Varje år i april följer hela skönhetsbranschen, som omsätter drygt 20 miljarder kronor bara i Sverige, de svenska nomineringarna av det senaste årets produkter.

Föregående
Föregående

Kosmetik- och hygienföretagen kvalitetssäkrar branschen

Nästa
Nästa

Samarbetet mellan Voady och KoHF grundas på lika värderingar och en vilja att bidra till skönhetsbranschen