Swedish Beauty Awards 2021 är mer än bara handsprit

Anmälan är öppen, årets produktkategorier är spikade och förväntningarna stiger. Kosmetik och Hygienföretagen (KoHF) vill prisa och hylla de bästa produkterna som lanserats under 2020. Prisutdelningen kommer att ske i april 2021 på Swedish Beauty Awards – Sveriges största skönhetsgala.

En innovativ vår

Vi har haft ett märkligt år, på många sätt. Vissa företag i skönhetsbranschen har till och med ställt om sin produktion och börjat leverera handsprit till vården. Men företag slutar inte att lansera nya hygien- och skönhetsprodukter för att marknaden förändras. Tvärtom.

– Vi märker att e-handeln tar allt större del av marknaden och samtidigt visar antalet nya produkter som lanseras hur innovativa våra medlemsföretag är, säger Madelaine Nordstrand, juryordförande i Swedish Beauty Awards.

Nya trender
Det är bara företag som är medlemmar i KoHF som har rätt att skicka in produkter för bedömning och varje år påverkar nya trender vilka tävlingskategorier som spikas. Nykomlingen bland produktkategorierna är årets multiprodukt. En kategori som visar på hur vår samtid utvecklas. Människan blir mer effektiv till följd av tidsbrist och söker då produkter som både har fler användningsområden och som är enkla att ta med sig.

– Tävlingskategorierna förändras varje år med hänsyn till olika trender, men gemensamt för samtliga kategorier är att de syftar till att lyfta fram de absolut bästa produkterna som lanserats under året, berättar Madelaine.

Handplockad jury
Juryn för Swedish Beauty Awards är noga utvald för att skapa den bästa kombinationen av kompetens och insikt om dagens trender. Jurygrupperna testar och utvärderar alla de produkter som är anmälda i respektive kategori. Att utse vinnarna är ett omfattande arbete som pågår under flera månader där jurymedlemmarnas egna åsikter utmynnar i en strikt poängbedömning.

De produkter som nomineras genomgår sedan en grundlig kontroll av Peter Jansson, sakkunnig gällande tekniska och regulatoriska frågor på KoHF. Detta för att säkerställa att de uppfyller både Sveriges och EU:s regler, vilket är viktigt för KoHFs medlemmar då det skapar trovärdighet för de produkter som nomineras och de som vinner.

– Vissa lagkrav är tämligen svartvita, medan andra är mer en gråzon. Min roll vid bedömning av de nominerade bidragen är att informera de tävlande om jag och KoHF bedömer att någon del av märkningen på produkterna är, eller kan bedömas vara, tveksam sett till de nämnda reglerna, förklarar Peter.

Jurygrupperna består av inköpare, journalister, personer inom branschen och influencers. Varje person är noga utvald och rekommenderad av KoHFs medlemmar.

– Vi känner oss mycket nöjda med årets jury. Vår jury är professionell, oberoende och utvald utifrån deras kompetens. Deras omdöme har hög trovärdighet. Vi ser fram emot att hylla fantastiska och spännande produkter vid vårens prisutdelning, avslutar Madelaine.

Om Kosmetik- och hygienföretagen
Kosmetik- och hygienföretagen är en branschorganisation för företag som importerar, tillverkar eller marknadsför kemisk-tekniska konsumentprodukter som kosmetik och hygienprodukter, tvättmedel och rengöringsmedel. En av organisationens målsättningar är att öka omvärldens kunskap om den kemisk-tekniska branschen samt ligga steget före i hälso- och miljöfrågor.

Om Swedish Beauty Awards

Swedish Beauty Awards är Sveriges enda oberoende branschtävling för skönhets- och hårvårdsprodukter. Prisutdelningen anordnas årligen i april för att uppmärksamma och belöna de skönhets- och hårvårdsprodukter som utmärkt sig under det föregående året. De vinnande bidragen utses efter noga utförda utvärderingar av förtroendevalda jurymedlemmar som besitter specialistkunskaper inom skönhetsbranschen.

Kontaktpersoner

Madelaine Nordstrand

  • KoHF, Juryordförande Swedish Beauty Awards

  • madelaine.nordstrand@ktf.se

  • +46 70 866 46 56

Föregående
Föregående

GIVE BACK syftar till att öka cancersjuka kvinnors välbefinnande

Nästa
Nästa

Madelaine Nordstrand om skönhetsbranschens utvecklingsmöjligheter: “I dagsläget finns ett stort utrymme för innovativa idéer”